A cserépkályhákról

Szereti a hagyományos fűtési eszközöket?
Mi mutatunk Önnek egy kiváló megoldást!

Az általunk kivitelezett cserépkályhák kiváló minőségű alapanyagokból és szakszerűen kerülnek beépítésre, az Ön igényeit szem előtt tartva! A cserépkályha építésről azt gondolnánk, hogy nem egy korszerű megoldás. Azonban számos olyan tulajdonsága van, amelyet érdemes figyelembe venni, ha meglévő fűtési rendszerünket alakítanánk át vagy újat telepítenénk.

  • Cserépkályhával való a fűtés igen költséghatékony megoldás. Általánosan elmondható, hogy miután a tűz kialudt, a cserépkályha még 15-20 órán át képes melegen tartani a helyiséget.
  • Gazdaságos működésének köszönhetően, jelentős fűtési energia spórolható meg, így kevesebb tüzelőanyagra van szükség.
  • A kevesebb energiahordozó kevesebb égésterméket produkál, így jut környezetkímélő fűtési rendszerhez, ha a cserépkályha építést választja.
  • Egyenletes hőmérséklet terítése és biztonságos használata tette méltán népszerűvé.

Mindezen jó tulajdonságok mellett, a cserépkályhák építése által egy esztétikus fűtőtesthez jut, amely kellemes, barátságos látványával is melengeti a helyiséget. A belsejében kialakított füstjáratoknak köszönhetően nagyon jó a hőhasznosítása. A járatok felmelegítése során, lakásunkba hasznosítja a hőt kellemes meleget biztosítva több órán át. Az épített kályha belső szerkezetét samott téglából, samott lapokból, tömör téglából alakítjuk több méter hosszú füstjárattal. A felhasznált anyagok minőségének és mennyiségének döntő szerepe van abban ,hogy a cserépkályha mennyi ideig tartja és sugározza a lakótérbe a meleget.

Az égési levegő utánpótlásról gondoskodni kell, külső égési levegő bevezetésével. A légcsatorna egyenesen a tűztérbe vezeti az égési levegőt, ami különösen hasznos dolog, olyan lakásokban ahol a nyílászárók jól szigeteltek. Tömege eléri a 1500 kg-ot is, ezért a megfelelő aljzat teherbíró képessége fontos.

Igény esetén épülhet konyhai sparhelttel, vagy beépített sütőtérrel is.

Kérje árajánlatunkat még ma!

A meleget adó otthon

Elgondolkodott már azon, hogy miért olyan megnyugtató haza érve a lobogó tűzlángokon megpihentetni tekintetünket?

Tudományosan bizonyított tény, hogy a színek hatással vannak szervezetünkre. A tűz színe a narancssárgra, ezáltal vidámságot és otthonosságot közvetít és segít a fáradtság leküzdésében.

Mi más lehetne ennek eszköze, mint egy jól megépített kandalló vagy cserépkályha?

Egy jól kialakított és jól elhelyezett kandalló vagy cserépkályha nemcsak otthona ékévé válik, de fűtési szempontból is számtalan pozitív hozadékkal bír.

A Csáktornyai Kandallók összegyűjtötte Önnek azokat a tudnivalókat, melyeket építéskor, kiválasztáskor érdemes megfontolni.

  • előnyös, ha a tűztérbetét füstcsőkimenete a kémény méretéhez igazodik
  • a kandalló teljesítménye összhangban legyen a fűtendő helyiség hőigényével
  • meg kell gondolni, hogy szeretnénk-e több szobát is befűteni ezzel a megoldással
  • fontos, hogy a szín és a forma harmonizáljon a szoba kialakításával, hiszen csak a hidegebb hónapokban fog fűtési alkalmatosságként funkcionálni, azonban az év minden napján a helyiség dísze lesz
  • minél több párkány, polc kerül a kandallóra, annál praktikusabb és használhatóbb lesz rakodási célokra is

Keressen fel minket megadott elérhetőségeken és kérje kollégáink szakmai segítségét!